VšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

  • Šeimos konsteliacijos
  • Psichologinis konsultavimas
  • Seminarai, paskaitos, mokymai

Kontaktai:
Tel.: +370 620 91691, +370 637 74700

el.p.: info@konsteliacijos.lt

 


lt ru
 
   
Psichologiniai MAK mechanizmai individualiame ir grupiniame konsultavime

Psichologiniai metaforinių asociatyvinių kortelių mechanizmai individualiame ir grupiniame konsultavime

metaforines kortos persona.jpg

Metaforinės asociatyvinės kortelės – kortų dydžio paveiksliukai, neturintys konkrečių reikšmių ir interpretacijų, per trumpą laiką padedantys gauti būtiną informacijos kiekį, reikiamą kokybiškam darbui su klientu. Tai patogus instrumentas grupiniame ir individualiame darbe, kurį galima naudoti tiek su suaugusiais, tiek su vaikais. Kortelės yra internacionalios, todėl tinka darbui su įvairių kultūrų, amžiaus, lyties ir socialinio statuso atstovais. Šio instrumento naudojimas vienu metu leidžia dirbti su kliento emocine, mentaline ir kūno sritimis, sukurdamos saugią tarpusavio sąveikos aplinką bei laisvą, nevertinantį pasidalijimą mintimis.


Įvairių šalių specialistai, dirbantys su metaforinėmis asociatyvinėmis kortelėmis (O. Ayalon, M. Egetmeyer, L. Talpis, L. Mošinskaja, A. Gorobčenko, L. Stepanova, E. Morozovskaja, A. Puškov, G. Popova, N. Miloradova ir kt.) pastebi, kad metaforinės asociatyvinės kortelės turi konkretų teorinį pagrindą. L. Stepanova savo publikacijoje nurodo, kad kortelių „darbas“ yra paremtas konkrečiomis psichologijos kryptimis: psichoanalitine, K. Rodžerso į klientą orientuota, F. Perlz geštalto, NLP ir kt.


Kaip instrumentas, metaforinės asociatyvinės kortelės yra efektyvios dėl to, kad konsultavimo procese tampa akivaizdūs asmenybės funkcionavimo dėsningumai, susiję su ją supančios aplinkos  pergyvenimais,  pirmiausia – santykio su socialine aplinka.


Dėl apercepcijos ir projekcijos reiškinių suvokimo selektyvumo jėgos, kortelės paveiksliuke klientas mato būtent tai, kas atitinka jo pergyvenimus, susijusius tiek su aktualiais gyvenimo įvykiais, tiek su požiūriu į gyvenimą, buvusia patirtim, patirtomis traumomis.


Pilną straipsnį originalo (rusų k.) bei su vertimu į anglų k. skaitykite ČIA



 


Grįžti į visus straipsnius 

Kviečiame dalyvauti pažintiniame seminare

METAFORINIŲ ASOCIATYVINIŲ KORTELIŲ
NAUDOJIMO PAGRINDAI PAGALBOS SRIČIŲ VEIKLOJE

Gyvai arba Nuotoliniu būdu (online)

KAUNE2023 m. sausio 30 d.(1 dalis), vasario 6 d.(2 dalis)

VILNIUJE – 2023 m. vasario 25 d. 

 

Tai įvadinis seminaras, kuriame bus pristatyti įvairūs metaforinių asociatyvinių kortelių rinkiniai, supažindinama su darbo jomis principais, naudojimo etika. Praktiškai patirsite, kaip veikia šis instrumentas bei kokios jo taikymo galimybės įvairiose darbo srityse.
Praėję šį seminarą įgysite bazinius įgūdžius, kurie leis iškart po seminaro pradėti naudotis metaforinėmis asociatyvinėmis kortelėmis savo darbe.
Toliau galėsite gilinti savo žinias bei įgūdžius mokomojoje programoje ar atskiruose jos moduliuose (pagal konkrečias temas).

Skaityti plačiau apie pažintinį seminarą, registruotis

 

Galima registruotis iškart į 1-ąjį mokomosios programos modulį (nedalyvavus įvadiniame seminare).

Akredituota mokomoji programa  

METAFORINĖS ASOCIATYVINĖS KORTELĖS 
KONSULTAVIME, PSICHOTERAPIJOJE IR KITOSE SRITYSE

VILNIUJE
– gyvai ir nuotoliniu būdu (online), nuo 2023 m. kovo 25 d.  

Skaityti plačiau apie mokymų programą