VšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

  • Šeimos konsteliacijos
  • Psichologinis konsultavimas
  • Seminarai, paskaitos, mokymai

Kontaktai:
Tel.: +370 620 91691, +370 637 74700

el.p.: info@konsteliacijos.lt

 


lt ru
 
   
15 minučių - laimingam gyvenimui
15 MINUČIŲ - LAIMINGAM GYVENIMUI.
Kaip konsteliacija padėjo žymiam psichoterapeutui
atstatyti prarastą ryšį su tėčiu?
tetis-sunus-laivas.jpg
 

Apie tėčio svarbą kiekvieno žmogaus gyvenimui pasakoja psichoterapeutas, Maskvos Konsultavimo ir Sisteminių sprendimų instituto (IKSR) įkūrėjas ir vadovas Michailas Burniaševas.

Ryšys su tėvu tiek vyrams, tiek moterims įtakoja profesinę, asmeninę ir socialinę sėkmę. Jei ryšio nėra, gali kilti problemų įvairiose gyvenimo srityse. Jei šeima yra pilna ir geri tarpusavio santykiai tarp šeimos narių - šis ryšys ir vidinis priartėjmas prie tėvo įvyksta automatiškai. Jeigu ne - tuomet vėliau tiek berniukai, tiek mergaitės ieško kompensacijos, projektuodami tėvo paveikslą į kitus asmenis.

Kai buvau šešerių, mano tėvai išsiskyrė ir tėtis išvažiavo į kitą miestą. Užaugau su mama. Nors mama ir turėjo draugų, prie kurių aš prisirišdavau, tėčio man vis tiek labai trūko. Taigi, devyniasdešimtųjų pabaigoje man jau buvo trisdešimt, tačiau aš tebebuvau mamytės sūneliu...

Miuncheno integruotos šeimos terapijos institute susipažinau su sisteminių konsteliacijų metodu. Mano tėvas tada jau buvo miręs. Buvo atlikta mano asmeninė konsteliacija. Konsteliacija buvo gan paprasta -  joje buvo išdėstyti tik du asmenys: aš ir mano tėvas.

Ta konsteliacija truko ne ilgiau 15 minučių, tačiau man atrodė, kad ji truko valandą, o gal net pusantros. Aš labai lėtai judėjau link tėvo, kol galiausiai mes apsikabinome. Iš esmės, būtent tada aš iš tiesų įžengiau į vyrų pasaulį. Tai įvyko tuomet, kai savo vidumi priartėjau prie tėvo.

Savo viduje aš tarsi susijungiau su kažkuo man labai svarbiu – su kažkuo, ko aš tiek ilgai ieškojau ir niekaip negalėjau rasti...Tuomet aš jau dirbau psichoterapeuto darbą, be to, penkis metus lankiau asmeninę terapiją, bandžiau įvairias kryptis, kaip klientas. Ir per tuos metus aš neradau to, kas būtų galėjęs taip taikliai padėti. Kitos psichoterapinės technikos, kurias aš žinojau ir išbandžiau, buvo kažkur šalia. Jos veikė ir padėjo kitose srityse, aplenkdamos  svarbią mano gyvenimo temą.

Tik penkiolika minučių ir toks neįtikėtinas rezultatas... Būtent taip veikia konsteliacijos metodas – padeda gana greitai surasti skaudamas vietas ir jas išgydyti. Konsteliacijos dirba su mūsų pasąmonės sluoksniais ir neretai tai yra ne tik asmeninė pasąmonė. Tam tikra prasme, tai toks atminties archyvas, kuriame fiksuojama ne tik asmeninė patirtis ir pergyvenimai, bet ir informacija apie procesus, vykstančius šeimos, giminės sistemose.

 


Grįžti į visus straipsnius 

Kviečiame ir Jus patirti gydančią konsteliacijų jėgą

Kazimiero D. Daugėlos seminare
TĖČIO REIKIA KIEKVIENAM

  Visiems, kurie nori atrasti tėtį savyje.
Nes visi gyvenimo pokyčiai prasideda mūsų viduje...

kiekvieną pavasarį Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje

Skaityti plačiau apie seminarą